Buitenschoolse opvang Doomijn

logo-doomijnDoomijn biedt buitenschoolse opvang (BSO) in de wijkboerderij “De Klooienberg”. U vindt de boerderij aan de rand van hetzelfde park waar ook onze school aan ligt, op de dijk aan het Zwarte water. Op dinsdag- en donderdagmiddag worden de 4jarigen opgevangen in de ruimte van peutergroep Doppejan in onze school.

De af te nemen tijden zijn aangepast aan die van de school, tot 18.15u. De kleuters worden opgehaald uit hun klas, de kinderen uit de onderbouw verzamelen voor de school en lopen onder begeleiding van een medewerker van Doomijn naar de Klooienberg.

 

Ritme
Alle dagen hebben een vast ritme, wat de jongste kinderen helpt met hun tijdsbesef. Ook hebben we hiervoor een klok die ieder uur een ander vogelgeluid maakt.

Zo beginnen wij de middag met een broodmaaltijd. Na het eten kunnen de kinderen kiezen waar en met wie ze gaan spelen. Om half drie wordt een deel van de kinderen opgehaald door hun ouders.

Om drie uur gaan we met z’n allen drinken en een koekje eten, hierna bieden wij een activiteit aan. Rond vier uur krijgen we fruit en rond vijf uur eten we nog een cracker.

Voeding
Wij vinden het belangrijk dat wat je eet ook gezond is, daarom krijgen de kinderen biologisch eten. Wij beginnen onze dagelijkse broodmaaltijd met een spreuk zoals de kinderen ook op school gewend zijn. Deze spreuk is een moment van rust en maakt de kinderen bewust dat ons eten uit de natuur voortkomt.

Samen doen, samen groeien
Naast de pedagogische visie van Doomijn is onze werkwijze afgestemd op de antroposofische visie van school. Dit vind je onder andere terug in onze materiaal keuze en bijvoorbeeld de boeken die we voorlezen, want samen doen is samen groeien. Om beter aan te kunnen sluiten bij de vrijeschool pedagogiek, hebben enkele medewerksters een cursus gevolgd bij Helicon in Zeist, een cursus die speciaal is ontwikkeld voor BSO medewerkers.

Ontwikkeling
Ieder kind doorloopt zijn/haar ontwikkeling in een verschillend tempo. Wij geven kinderen de ruimte om ieder zijn/haar eigen fase te uiten en sluiten hierbij aan door activiteiten aan te bieden die hierop aansluiten.

We gaan graag naar buiten, hiervoor is alle ruimte bij de wijkboerderij de Klooienberg.

Activiteiten
We proberen onze activiteiten zo te variëren dat verschillende ontwikkelingsgebieden aan de orde komen. Dit kan een knutselactiviteit, sport, drama of koken zijn, hierbij letten we erop dat onze activiteiten ook per dag van de week variëren zodat alle kinderen een gevarieerd aanbod krijgen.

Kinderen zijn vrij om te kiezen of ze hieraan mee willen doen. BSO is immers eigen vrije tijd… ze kunnen ook lekker samen met andere kinderen spelen of een boekje lezen op de bank.

Informatie
Wilt u meer informatie of wilt uw kind aanmelden voor de BSO, dan kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Doomijn.

U kunt natuurlijk ook altijd even bij ons binnenlopen om de sfeer te proeven.

038 – 421 45 21
www.doomijn.nl
@  klantenservice@doomijn.nl