Nieuws

 1. Cultuuronderwijs helpt kinderen hun talenten ontdekken

  Cultuur is verweven in het onderwijsaanbod van de vrije school. Kinderen krijgen geen taal, rekenen en ook nog cultuur, maar kunstzinnig onderwijs maakt deel uit van álle vakken. Daardoor boren leerlingen hun talenten aan, en het helpt hen gelukkige mensen te worden. In het komende schooljaar ligt de nadruk bij Vrije School Michaël op muziek. […]

  Lees verder
 2. Met spoed gezocht: klassenleerkracht voor schooljaar 17-18

  Wij zoeken nog een klassenleerkracht voor de onderbouw voor schooljaar 17-18! Heb je affiniteit met de vrijeschool en kun je komende week nog komen kennismaken, dan horen we graag van je!  

  Lees verder
 3. Uitreiking Groene Prijs 2017

  Gisteren, woensdag 21 juni heeft Patrick Rijke, fractievoorzitter van GroenLinks Zwolle, de Groene Prijs 2017 uitgereikt op ons groene plein. De Swollenaer schreef er een uitgebreid artikel over!

  Lees verder
 4. De wereld verbeteren begint op school

  De wereld verbeteren begint op school Vrije School Michaël in Zwolle leidt leerlingen op tot wereldverbeteraars. De school brengt kinderen de vaardigheden bij die nodig zijn in de 21e eeuw. Alle ‘normale’ vakken, zoals rekenen en taal, staan natuurlijk op het programma. Daarnaast is er veel aandacht voor cultuuronderwijs, bewegend onderwijs en creativiteit. ‘Kunstzinnige vakken […]

  Lees verder
 5. Vakantierooster en jaarfeesten schooljaar 2017-2018

  Het rooster van schooljaar 2017-2018 is in grote lijnen vastgelegd. Hieronder vindt u een overzicht van de vakanties, studiedagen en jaarfeesten. Een kalender met de ouderavonden en Open Dagen wordt aan het begin van het schooljaar via de kinderen uitgedeeld.

  Lees verder
 6. Uitbreiding van de school – collega’s gezocht!

  N.B. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd voor de verschillende vacatureplekken en nemen we geen nieuwe sollicitaties in behandeling. Heeft u ruime ervaring binnen de vrijeschool en is het echt een gemiste kans om niet met u in gesprek te gaan? Bel dan voor de mogelijkheden.   In verband met de groei van onze school zoeken wij […]

  Lees verder
 7. Vacature 1e klas leerkracht schooljaar 2017-2018

  Per 1 augustus zoeken wij versterking van ons team voor de nieuw te starten (extra) eerste klas! Klik hier voor de volledige vacature.

  Lees verder
 8. Brokante markt klas 6 groot succes!

  De brokante markt van klas 6 afgelopen woensdag was druk bezocht! Een week lang zijn ze bezig geweest met het sorteren en ordenen van alle spullen en de voorbereiding van alle lekkers en zelfgemaakte spullen… En ze hebben iets meer dan €1000 opgehaald voor hun eindkamp!   

  Lees verder
 9. 2 nieuwe MR leden gezocht voor de oudergeleding

  MR verkiezing – ouderlid De Medezeggenschapsraad (MR) van Vrije school Michael zoekt nieuwe ouderleden ter versterking. Door omstandigheden zwaaien zowel Arthur als Anky af na 2,5 jaar in de MR zitting te hebben genomen. Daarom starten we nogmaals de verkiezingsprocedure, ditmaal voor 2 ouderleden. De MR bestaat uit 3 ouders en 3 leerkrachten van onze school, die als vertegenwoordigers […]

  Lees verder
 10. Definitieve rapport van de Inspectie van Onderwijs

  Het definitieve rapport van bevindingen van het kwaliteitsonderzoek afgelopen februari is vastgesteld en wordt op binnenkort op de Toezichtkaart op de website van de Onderwijsinspectie gepubliceerd. Het rapport is nu al hier te lezen.    

  Lees verder